O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Nederlander gepakt voor runnen grote wietkwekerijen in Spanje

De Spaanse politie heeft een Nederlander aangehouden die grote wietkwekerijen runde om coffeeshops in Nederland te bevoorraden.

Agenten deden in Barcelona een inval bij de Nederlandse man naar aanleiding van een lopend onderzoek. Eind vorig jaar kwamen bij de gemeente meerdere klachten binnen omtrent een penetrante lucht waarop er een onderzoek werd ingesteld. Dit leidde tot de ontdekking van twee wietkwekerijen met in totaal 4000 planten.

De wietkweker had als dekmantel een onderneming gestart in landbouwproducten en kunstmest. De man zou met zijn partijen wiet verschillende coffeeshops in Nederland bevoorraden. Naast de Nederlander heeft de politie ook nog drie Spanjaarden aangehouden. Twee hielden zich bezig met het verweken van de oogst terwijl de derde het transport naar Nederland regelde.

De aangetroffen wietplanten zouden na het oogsten, volgens de Spaanse politie, rond de 400.000 euro waard zijn. Verder werd bij de actie voor zeker 100.000 euro aan kweekmaterialen, zoals luchtfilters en lampen, in beslag genomen.