xtc pilletje met 'Facebook' stempel © crime-nieuws.nl

Nederlander opgepakt bij oprollen XTC-smokkel (per post) bende Barcelona

De Spaanse politie heeft een internationale drugsbende opgerold die vanuit Barcelona opereerde en wereldwijd XTC verkocht. De drugs waren afkomstig uit Nederland en één van de verdachten is een Nederlander.

In Barcelona zijn vier personen aangehouden. Drie andere arrestaties vonden plaats in Costa Rica en Colombia. De verdachten zijn volgens Spaanse media mannen in de leeftijd van 30 tot en 40 jaar oud. Allen worden verdacht van drugshandel, valsheid in geschrifte en deelnamen aan een criminele organisatie.

Het onderzoek naar de drugsbende werd eerder dit jaar gestart nadat er in Costa Rica een partij XTC (2000 stuks) werd onderschept die per post was verzonden. Later werden op de luchthaven van Madrid nog eens 5000 pillen onderschept. Ook deze partij bleek afkomstig van de drugsbende uit Barcelona.

De Spaanse politie denkt dat er nog meer dan 72.000 pillen van deze bende onderweg zijn naar onder meer Australië, België, Brazilië, Colombia en Costa Rica. De drugs worden per post verzonden en zitten verstopt in pakketjes met kleding, schoenen, speelgoed, kussens en snoepblikjes.