‘Nederlander opgepakt in Cambodja voor gruwelijke marteling peuter’

In Cambodja is een 53-jarige Nederlander opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het martelen van een tweejarige peutertje. Beelden van de gruwelijke marteling met elektrische schokken verschenen op social media. Dat melden Cambodjaanse media.

De verdachte, Stefan S., is samen met twee Cambodjaanse medeverdachten opgepakt in de provincie Kampong Cham. Een vierde verdachte, de vriend van de Nederlander, is aangehouden in Vietnam. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de marteling en mogelijk misbruik van een klein kind van nog geen 2 jaar oud. In zeker één filmpje, die op social media verscheen, zou te zien zijn hoe de Vietnamese man het vastgebonden jongetje stroomstoten toedient.

De opgepakte Nederlander ontkent in alle toonaarden iets te maken te hebben met de marteling. In de Cambodja Daily meldt een politiechef dat S. zegt niets te weten van een marteling en naar eigen zeggen niets fout gedaan. De vriend van S. wordt gezien als hoofdverdachte en de schokkende beelden zouden zijn gefilmd met de telefoon van de Nederlander. De beelden verschenen later op Facebook. De politie kwam de zaak op het spoor nadat de ouders van het kind aangifte hadden gedaan.