© crime-nieuws.nl

Nederlander uitgeleverd aan België voor roven Range Rovers en deelname criminele organisatie

Een Nederlander is uitgeleverd aan België voor het roven van Range Rover Sport wagens en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat om een onderzoek van de Belgische politie inzake een reeks diefstallen van luxewagens. Eind 2021 en begin 2022 werden in de provincie Antwerpen negen voertuigen van het type Range Rover Sport gestolen. Dat gebeurde meestal door een valse sleutel te gebruiken. De voertuigen werden meestal ’s nachts bij de slachtoffers op de oprit gestolen. Het gaat om diefstallen in Antwerpen, Brecht, Edegem, Mortsel en Hoogstraten.

Het onderzoek van de politie bleek dat de luxewagens onmiddellijk na de diefstal naar Zundert werden verplaatst. Begin dit jaar werden verschillende Europese onderzoeksbevelen, zogenaamde EOB’s, uitgevoerd en daarbij werden verschillende verdachten gearresteerd en werden ook spullen aangetroffen waarmee voertuigen gestolen kunnen worden.

Een 31-jarige Nederlander kwam in beeld als verdachte en is op dinsdag 21 juni uitgeleverd aan de Belgische autoriteiten. Daar wordt hij verdacht van betrokkenheid bij de reeks diefstallen en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.