Foto ter illustratie. © Pexels

Nederlander verdacht van schietpartij in Opium Marbella ontslagen uit ziekenhuis

De Nederlander die schoten zou hebben gelost in club Opium in Marbella, is ontslagen uit het ziekenhuis.

Dat melden Spaanse media. In de nacht van zondag op maandag ontstond er een wilde vechtpartij in de vip gedeelte van de club. Er werd gestoken en geslagen en daarna ook nog geschoten. De Nederlander zou de enige zijn geweest die een vuurwapen trok en om zich heen begon te schieten nadat hij werd aangevallen. Meerdere personen werden hierbij geraakt en zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De Nederlander was ook ernstig gewond en bleek onder meer in zijn gezicht te zijn gestoken. De dader van de steekpartij zou een man zijn die een uur eerder uit de club was gezet. Hij kwam terug en begon direct in te steken op de Nederlander en sloeg op de vlucht. Hij zou niet zijn geraakt door de rondvliegende kogels.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de schietpartij in de club. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beelden van bewakingscamera’s en beelden die zijn gemaakt door aanwezigen. Volgens Spaanse media behoorde de schutter tot een groep die aan een viptafel van 5.000 euro in Beach Club Opium zat. Er ontstond een ruzie met een andere tafel en dat mondde uit in de steek- en schietpartij. Het gaat volgens lokale media om een ruzie tussen rivaliserende bendes. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s.