XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne. © crime nieuws

Nederlanders aangehouden voor drugshandel op festival Sziget in Hongarije

Op het festival Sziget in Hongarije zijn Nederlanders aangehouden voor drugshandel. Het gaat om de ‘grootste drugsvangst ooit op het festival’, volgens Hongaarse media.

Bij de actie heeft de politie honderden flesjes (in totaal 451) met drugs, 128 gram wiet en een kilo XTC-pillen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om rond de 15.000 euro aan verschillende soorten drugs.

Uit onderzoek van de Hongaarse politie blijkt dat de verdachten professioneel te werk zijn gegaan en een prijslijst bij zich hadden. Enkele weken voor de start van het festival zijn de twee mannen van 21 en 22 jaar oud gestart met de verkoop van drugs.

De verdachten kwamen in beeld voor mogelijke drugshandel door hun eigen populariteit. Omdat er een rij klanten bij hun tent stond hebben de beveiligers de politie getipt. Daarop werd verder onderzoek ingesteld wat leidde tot aanhoudingen en inbeslagnames.

De Nederlanders zitten vast en worden verhoord. De mannen riskeren naar alle waarschijnlijkheid een gevangenisstraf van maximaal acht jaar. Een verzoek van de advocaten om de verdachten op borgtocht vrij te laten, is afgewezen door de rechtbank.