XTC pillen (MDMA) & een ponypack met cocaïne. © crime nieuws

Nederlanders gepakt voor drugssmokkel in ambulance

Dinsdag heeft de Engelse politie vier Nederlanders aangehouden voor de smokkel van 270 kilogram harddrugs in een ambulance. De verdachten werden aangehouden op een parkeerplaats in Birmingham met een ambulance vol heroïne, cocaïne, XTC en amfetamine.

De drugs met een waarde van om en nabij de 10 miljoen euro waren verstopt achter panelen en onder de vloer van de ambulance. De verdachten uit Nederland zijn mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar oud.

Al enkele maanden liep er een onderzoek naar de Nederlanders in verband met het smokkelen van drugs in verborgen ruimtes in ambulances. De verdachten gingen steeds op dezelfde wijze te werk en kochten oude ambulances op en gebruikten die als dekmantel voor zogenaamde ‘ziekentransporten’ tussen Engeland en Nederland.

Na de aanhoudingen in Birmingham heeft de recherche doorzoekingen gedaan in Hoofddorp en Zwanenburg. Daarbij werden in totaal tien ambulances aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek. ook is beslag gelegd op bankrekeningen en waardevolle goederen.

Verschillende soorten XTC pillen en een halfje coke © crime nieuws
Verschillende soorten XTC pillen en een halfje coke © crime nieuws