© crime-nieuws.nl

Nederlanders en stapels cash onder verf gepakt na plofkraak geldautomaat Duitsland

De Duitse politie heeft Nederlanders na een plofkraak gepakt met stapels cash onder de verf. 

Op vrijdag werd tussen Duisburg en Essen, ongeveer 50 kilometer ten oosten van Venlo, een geldautomaat opgeblazen in een groothandel. De daders zijn na de explosie op de vlucht geslagen in een snelle Mercedes. De politie werd ingeschakeld en kwam met spoed ter plaatse voor onderzoek.

Niet ver van de plaats delict werd een gecrashte en brandende Mercedes aangetroffen. Volgens de Duitse politie ging het om de vluchtauto van de plofkrakers. De inzittenden waren op dat moment spoorloos verdwenen.

Bij de grens van Duitsland en Nederland werd later die dag een auto gecontroleerd. Er zaten vier Nederlanders in en een aantal verdachte zaken. Zo troffen agenten veel contant geld aan. Zowel de biljetten als de inzittenden zaten onder de verfvlekken. Bij plofkraken komt verf vrij om het geld onbruikbaar te maken. 

Naast alle verf en geld bleek een van de mannen ook nog ernstig gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden zijn aangehouden voor de plofkraak in Essen. Het gaat om Nederlanders van 23 en drie keer 21 jaar oud. Het onderzoek naar onder meer hun mogelijke betrokkenheid is in volle gang.

Het gaat regelmatig niet goed bij het opblazen van geldautomaten. Zo zijn de automaten soms helemaal leeg. Zo ook in de bijgevoegde video (klik hier) waarbij een Nederlandse plofkraker teleurgesteld is omdat de kluis ‘leeg is a zebi tfoe’.