© crime-nieuws.nl

Nederlanders gepakt en agenten zwaargewond bij wilde achtervolging na plofkraak Duitsland

In Duitsland zijn bij een wilde achtervolging plofkrakers uit Nederland aangehouden en agenten zwaargewond geraakt.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de Duitse politie melding binnen van een mogelijke plofkraak. Bij een bank in Melle, ongeveer 100 kilometer ten oosten van Enschede, ontplofte een explosief en getuigen belden de hulpdiensten. De politie heeft een onderzoek gestart en is met spoed ter plaatse gegaan.

Na de plofkraak zijn de daders op de vlucht geslagen in een snelle vluchtauto. Agenten keken in de omgeving uit naar de gevluchte plofkrakers en signaleerden de vluchtauto bij de plaats Vörden. Daar ontstond een achtervolging waarbij de plofkrakers met laserpennen de agenten probeerden te verblinden. Een van de politieauto’s crashte tijdens de wilde achtervolging, waarbij twee agenten gewond raakten, van wie één zwaargewond.

Ongeveer een uur na de plofkraak kwam de achtervolging ten einde in de buurt van de plaats Wettrup, net over de grens bij Emmen. De politie wist de banden van de vluchtende Nederlanders lek te prikken waardoor ze niet verder konden. De drie sloegen rennend op de vlucht. Twee werden meteen opgepakt. Het gaat om mannen van 18 en 20 jaar uit Nederland.

De derde man wist in eerste instantie te ontkomen. Na een uitgebreide zoekactie van de Duitse politie met honden, drones en een helikopter kon de verdachte na uren worden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Nederlander. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

In Duitsland worden regelmatig plofkraken op geldautomaten uitgevoerd. Hierbij zijn in veel gevallen Nederlandse groepen betrokken. De automaten over de grens zijn minder goed beveiligd dan in Nederland, vandaar de vele kraken in Duitsland. Soms is een kluis leeg en reageert een NL’se plofkraker erg teleurgesteld (klik hier voor video).