Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Nederlanders gepakt met 4100 kilo coke, AK-47’s en PGP-telefoons blijven vastzitten

In België is het voorarrest van elf van de veertien Nederlanders, die gepakt werden met een partij cocaïne van 4100 kilogram, verlengd.

Op 22 april werden de verdachten gepakt door de politie na binnengekomen informatie. De recherche in Antwerpen viel een loods binnen in verband met een partij cocaïne. De drugs was even daarvoor in een vrachtwagen vervoerd naar de loods. Het bleek te gaan om duizenden kilo’s blokken cocaïne.

De politie hield in de loods negen mannen uit Nederland in de leeftijd van 20 tot 39 jaar oud aan. Na verder onderzoek werden later die dag nog invallen verricht in verschillende woningen. Hierbij werden nog vijf, eveneens Nederlandse, mannen aangehouden. De laatste vijf verdachten waren tussen de 18 en 39 jaar oud.

Bij de acties nam de politie naast 4100 kilo cocaïne ook drie kalasjnikovs, vier handvuurwapens en meerdere PGP-telefoons in beslag. Het onderzoek naar de drugssmokkel en mogelijk andere betrokkenen is in volle gang. Drie andere verdachten horen maandag of zij blijven vastzitten.