In het Duitse dorp Ratingen-Lintorf in Noordrijn-Westfalen zijn een aantal personen uit Nederland gepakt na een plofkraak. De opgepakte mannen hadden zich met buit verschanst in een gebouw en werden al snel omsingeld door speciale eenheden van de Duitse politie.

Rond 05.00 uur sloegen de plofkrakers toe bij een geldautomaat en maakten een onbekend geldbedrag buit. Drie mannen sloegen op de vlucht op twee scooters. De politie was er snel bij en kon de verdachten na een achtervolging klemrijden. Daarop renden ze een gebouw binnen en verschansten zich daar.

De Duitse politie omsingelde het gebouw en speciale eenheden werden erbij gehaald. Na drie kwartier onderhandelen gaven de drie mannen zich over en kwamen naar buiten. In het gebouw werd de buit van de plofkraak aangetroffen. Hoeveel dat was is niet bekendgemaakt.

Later werden na een tip twee auto’s met Nederlandse kenteken aan de kant gezet. De bestuurders zijn aangehouden. De opgepakte mannen zijn volgens Duitse media tussen de 18 en 25 jaar oud en komen allen uit Nederland.