Nederlanders in Audi RS5 gepakt met grote buit cash geld in Duitsland

De Duitse polizei heeft afgelopen week twee mannen uit Nederland aangehouden na een plofkraak bij een bank in Düren. De mannen werden met een grote buit cash geld gepakt in een Audi RS5. Mogelijk gaat het hier om leden van de beruchte Audi-bende.

De verdachten van 22 en 30 jaar oud werden in de nacht van dinsdag op woensdag getraceerd en aangehouden in een garage in Frechen. De mannen zaten in een gestolen Audi met geld en gasflessen in de kofferbak. Het gaat om een flink bedrag cash geld. De Nederlanders zouden het geld eerder die nacht hebben buitgemaakt bij een plofkraak in Düren.

De plofkrakers lijken een nieuwe werkwijze te hebben en dat is, in plaats van gelijk met hoge snelheid en alle risico’s van dien terug te rijden naar Nederland, een pand te huren of te regelen en daar te overnachten. De twee mannen die werden aangehouden na de plofkraak in Düren hadden de garage in Frechen gehuurd. In de garage troffen agenten naast een in Nederland gestolen Audi RS5 die gebruikt werd als vluchtauto, ook een gehuurde auto met NL kenteken. De auto’s zijn in beslag genomen en de verdachten zitten vast.

De Duitse politie vermoedt dat de opgepakte mannen verantwoordelijk zijn geweest voor een hele reeks plofkraken. Saillant detail is dat deze groep het telkens voorzien heeft op geldautomaten van de Sparda-bank. De opgepakte Nederlanders waren al enige tijd in het vizier van de Duitse politie. Het onderzoek naar de groep plofkrakers loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.