© Crime-Nieuws.nl

Nederlanders op heterdaad gepakt met 1700 kilo cocaïne bij inval in Antwerpen

De Belgische politie heeft drie Nederlanders aangehouden voor betrokkenheid bij een partij cocaïne van 1700 kilogram.

Naar aanleiding van het op onrechtmatige wijze afhalen van containers van verschillende kaaien in de haven van Antwerpen, werd er een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat er vermoedelijk fraude werd gepleegd met pincodes die bedoeld waren om de containers op te halen.

Tijdens het onderzoek kwamen een transportbedrijf en een vrachtwagenchauffeur in beeld. De chauffeur zou de containers naar verschillende loodsen in de Antwerpen hebben gebracht. In die magazijnen werden de partijen drugs uitgehaald, waarna de ‘zwarte’ container terug op de kaai werd gezet. De cocaïne werd in een volgende fase opgehaald door voertuigen die voorzien waren van ingebouwde kluizen om de drugs in te verstoppen.

De eigenaar van het transportbedrijf kwam ook in beeld omdat hij zijn loods aan Kontichsesteenweg in Aartselaar ter beschikking zou hebben gesteld aan de criminele organisatie. De politie viel maandag de loods binnen precies op het moment dat er een trekker-oplegger was binnengereden. Vijf mannen konden gearresteerd worden. In de loods werd een partij van 1.752 kilogram cocaïne aangetroffen.

De onderzoeksrechter heeft de vijf mannen aangehouden. Het gaat om de 32-jarige eigenaar van de loods, drie Nederlanders van 27, 28 en 41 jaar en een 28-jarige Marokkaan. Uit verder onderzoek blijkt de mogelijke betrokkenheid van havenarbeiders, logistieke medewerkers en securityagenten. Ze zouden onmisbare hand -en spandiensten hebben geleverd bij de invoer van de verdovende middelen, maar ook bij het ongezien weghalen van de containers op kaai in de haven van Antwerpen, blijkt uit onderzoek van de politie.

Op woensdag werd in dat kader een 37-jarige straddler chauffeur aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij de drugssmokkel. Ook hij is onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Een 21-jarige planner is vrij onder voorwaarden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.