Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Nederlanders opgepakt voor smokkel miljoenen euro’s aan MDMA, cocaïne én crystal meth naar Australië

De politie heeft vanochtend twee mannen aangehouden in verband met een grootschalig onderzoek naar drugshandel van de Australische autoriteiten. Het tweetal zou betrokken zijn bij de smokkel van tientallen miljoenen euro’s aan MDMA, cocaïne en crystal meth.

Op verzoek van de Australische autoriteiten hield de politie vanochtend een 33-jarige man uit Utrecht en een 47-jarige man uit Huizen aan. Het onderzoek is gericht op een grote criminele drugsbende die verantwoordelijk wordt gehouden voor de smokkel van grote partijen drugs.

De politie stelde een onderzoek in waarbij de twee Nederlanders naar voren kwamen als verdachte. In totaal is er tussen 22 mei en 18 juli 1000 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal meth in beslag genomen. Er zijn naast Australië en Nederlandf ook mensen aangehouden in Dubai.

De Nederlandse mannen worden gezien als de leverancier van de drugs. Bij doorzoekingen van de politie in de woning in Utrecht vond de politie een aantal biljetten van 500 euro. Die zijn in beslag genomen. In de woning in Huizen trof de politie hasj aan. De Utrechter wordt ten laste gelegd dat hij 500 kilo MDMA wilde uitvoeren. Het OM denkt dat de Huizenaar de 498 kilo MDMA, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal meth wilde smokkelen.

Volgens een woordvoerder van de Australische politie gaat het om een van de grootste drugsacties in het land. Het onderzoek naar de criminele drugssmokkelbende werd al in 2016 gestart.