O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Nederlandse ambtenaar veroordeeld voor financieren en runnen wietkwekerijen in België

In België is een Nederlandse ambtenaar veroordeeld tot een celstraf in verband met het financieren en runnen van wietkwekerijen.

Een woordvoerder van het parket in Belgisch-Limburg meldt dat het gaat om een hooggeplaatste ambtenaar van Rijkswaterstaat. De man was vanuit Rotterdam overgeplaatst naar een locatie dichterbij zijn Belgische woonplaats Bilzen.

Bij een huiszoeking in mei 2017 kwam de verdachte in beeld bij de politie. Een wietkwekerij leidde via andere mensen naar de Nederlandse financierder. De bewoners van het pand bleken veel contact te hebben met de verdachte waarna de politie verder onderzoek instelde.

Uit het onderzoek bleek dat de man mensen met schulden benaderde en hen geld leende in ruil voor het plaatsen van een wietkwekerij in hun woning. In totaal zijn elf personen aangehouden die gelinkt konden worden aan wietkwekerijen en de ambtenaar.

De personen bij wie wiet gekweekt werd zijn veroordeeld tot celstraffen tot dertig maanden of een taakstraf. De Nederlandse ambtenaar heeft veertig maanden cel gekregen voor het financieren en runnen van wietkwekerijen.