De Nederlandse Madiea G. die recent werd veroordeeld tot 8,5 jaar gevangenisstraf in Duitsland gaat niet in hoger beroep.

De topatlete kreeg de gevangenisstraf opgelegd voor drugssmokkel. Volgens de NOS hebben ingewijden bevestigd dat G. niet in hoger beroep gaat.

Op 18 juni werd de atlete tijdens een routinecontrole gepakt met ruim 50 kilo drugs. In de achterbak troffen agenten 43 kilo XTC en 13 kilo methamfetamine aan. Verder onderzoek leverde ook nog ruim 12.000 euro aan contanten in het dashboardkastje.

G. heeft altijd volgehouden dat zij niets wist van drugs. Naar eigen zeggen was ze op weg naar een training. De Duitse autoriteiten geloven haar verhaal niet en de rechter was het met justitie eens. Het OM had 7,5 jaar geëist maar de rechtbank heeft een hogere straf van 8,5 jaar opgelegd.

Madiea G. maakte in 2016 deel uit van de atletiekploeg die meedeed aan de Olympische Spelen. De nationaal indoorkampioene op de 400 meter had zich met de Nederlandse estafetteploeg voor het WK op de 4×400 meter geplaatst.