Nederlandse drugskoerier in België gepakt met partij harddrugs na vreemde manoeuvres in auto

De Belgische politie heeft een Nederlandse drugskoerier gepakt met een partij harddrugs.

Agenten zagen donderdag rond 20.00 uur een verdacht voertuig met Nederlandse kenteken rijden in Bekkervoort. De bestuurder maakte vreemde manoeuvres en de politie besloot de man te controleren.

Achter het stuur bleek een 26-jarige Nederlander te zitten. Zowel het voertuig als de bestuurder werden grondig gecontroleerd. Bij de doorzoeking van de auto werd een flesje met een onbekende vloeistof en enkele verpakkingen met wit poeder aangetroffen. Verder werden er tijdens het fouilleren ook nog verschillende verpakkingen met drugs gevonden, die verstopt zaten in zijn jas.

De verdachte werd direct aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De Nederlander bleek verschillende soorten drugs bij zich te hebben. Het gaat om GHB, cocaïne, speed, XTC, crystal meth en ketamine, verpakt in kleinere hoeveelheden.

Tijdens het verhoor heeft de drugskoerier toegegeven de drugs die dag van plan te zijn geweest af te leveren op een adres in België. De Nederlander is aangeklaagd voor invoer, verkoop en bezit van drugs. De verdachte moet zich in mei verantwoorden voor de rechtbank