De 24-jarige Nederlandse hacker Anil K. is in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het hacken en het uitschakelen van servers van het online computerspel Outwar. Volgens de procureur-generaal zou de hacker tussen november 2007 en augustus 2008 samen met anderen de servers van Rampid Interactive hebben gehackt. Rampid Interactive is een Amerikaans softwarebedrijf dat de Outwar game uitgaf en hoste.

Door de hack was de game dagenlang offline voor spelers. Volgens de aanklagers zou Anil K. ook de accounts van gebruikers hebben aangepast en een kopie van de broncode van Outwar hebben bemachtigd. De broncode werd gebruikt om een concurrerende game te maken genaamd Outcraft.

Anil K. zou hebben gedreigd bij Rampid Interactive met nieuwe aanvallen als het bedrijf niet zou betalen. Door de aanvallen was Outwar in totaal twee weken onbereikbaar. Dit heeft het bedrijf naar eigen zeggen 100.000 dollar gekost. Ook had het bedrijf 1,5 miljoen dollar geinvesteerd in de broncode van Outwar.

Met de aanvallen en het opzetten van Outcraft zou Anil K. 10.000 dollar hebben verdiend. De Nederlander kan maximaal tot een gevangenisstraf van zeven jaar worden veroordeeld.