Nederlandse politie arresteert verdachte in MDMA-vervuilde champagnezaak

Een 35-jarige man uit Polen is in Nederland gearresteerd in verband met het vervuilen van champagneflessen met de drug MDMA.

De verdachte wordt beschuldigd van “bendegerelateerde handel in grote hoeveelheden verdovende middelen, nalatig lichamelijk letsel en doodslag door nalatigheid”.

De Duitse autoriteiten wilden de man in zijn thuisland aanhouden, maar hij vluchtte naar Nederland. Na een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd door de rechtbank in Weiden, is hij overgedragen aan de Duitse politie en zit momenteel in hechtenis.

In februari 2022 overleed een man in Weiden na het drinken van vervuilde champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial, waarbij zeven anderen gewond raakten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten waarschuwden voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in deze champagne, die ook in Nederland tot ziektegevallen leidde.

Het Belgische Federaal Voedselagentschap heeft eveneens gewaarschuwd voor de vervuilde champagne. De verdachte moet nog reageren op de beschuldigingen.