Nederlandse speurhonden naar Turkije in zoektocht naar vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen

In de zoektocht naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen worden Nederlandse speurhonden ingezet.

De drie honden zijn van non-profitorganisatie Signi uit Brabant die als doel heeft om vermiste personen op te sporen. De honden vliegen zaterdag met drie begeleiders naar Turkije en worden naar alle waarschijnlijkheid zondag voor het eerst ingezet.

De organisatie heeft zelf contact opgenomen met de familie van de vermiste Joey Hoffmann en later met de politie in Haaksbergen. Om de actie zoveel mogelijk kans van slagen te geven heeft de familie iets meegegeven met de geur van Joey.

De vermiste Joey Hoffmann vertrok eind juni uit Haaksbergen en ging naar Turkije met Derja en Bjorn Breukers. Het echtpaar wilde een huis gaan bouwen en Joey zou ze daarbij helpen. In eerste instantie leken ze alle drie vermist te zijn maar het echtpaar dook later weer op. Volgens hen zou Hoffmann na een week terug zijn gegaan naar Nederland en hebben ze hem sindsdien niet meer gezien.

Sinds een week wordt in het rotsachtige gebied in het zuiden van Turkije gezocht naar Hoffmann. Dit is zonder resultaat gebleven. Bij de zoektocht zijn Turkse honden ingezet. De honden van Signi zijn twee Mechelse herders en een labrador-retriever.