UPDATE: Kort geding Nederlandse staat vs. Vlinderscrime om gelekte strafdossier Holleeder

Martin Kok van Vlinderscrime moet vanavond voor de rechtbank verschijnen omdat hij verklaringen uit verhoren met Willem Holleeder en zijn zussen Astrid en Sonja heeft gepubliceerd op zijn website.

De Nederlandse staat heeft een kort geding aangespannen tegen Kok omdat de staat de publicatie van de documenten schadelijk acht. ‘Dit is heel schadelijk. Het kan ook gevolgen hebben voor getuigen die nog gehoord moeten worden. Want hoe authentiek zijn hun verklaringen als ze dit online al gelezen kunnen hebben?’. Aldus het OM.

Martin Kok heeft in ieder geval alle vertrouwen in de uitkomst. ‘Kom maar op. We zijn er klaar voor. Hup voor Vlinderscrime. Wij laten alles van Willem Holleeder op de site staan want we leven hier niet in Turkije’. Of het echt hup voor vlinderscrime wordt zullen we vanavond weten.

UPDATE: Het is niet hup voor Vlinderscrime geworden. De rechter heeft bepaald dat de verklaringen binnen een uur na betekening vonnis van de site verwijderd moeten zijn. Als dit niet gebeurt moet er 5.000 uur per uur betaald worden met een maximum van 50.000 euro.