De Marokkaanse politie heeft de huurauto die gebruikt werd door de Nederlandse verdachten van de liquidatie bij café La Creme in Marrakech, in beslag genomen bij een villa.

Volgens Marokkaanse media heeft een speciale eenheid van de DGSN (=binnenlandse veiligheidsdienst) afgelopen zondag een villa in de wijk Bab Ighli doorzocht. De woning zou gehuurd zijn door de twee Nederlanders die na de liquidatie zijn aangehouden. In en bij de villa zijn verschillende spullen in beslag genomen voor onderzoek.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de 24-jarige Edwin R.M. en de 29-jarige Shardyone G.S. een dag voor de moord gezien zijn bij de villa in de wijk Bab Ighli. Getuigen melden dat ze zowel in een gehuurde auto zijn gezien als op de Yamaha T-Max motorscooter die na de liquidatie is verbrand.

De betreffende villa staat bekend in de wijk en wordt regelmatig verhuurd voor onder meer feesten met prostituees. De huurauto waarin de verdachten hebben rondgereden is in beslag genomen en wordt onderzocht door de Marokkaanse recherche. Het onderzoek is in volle gang en de autoriteiten zetten alles op alles om alle betrokkenen zo snel mogelijk te berechten.