Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Nederlandse vertegenwoordiger beruchte Colombiaanse Calikartel aangehouden in Spanje

In Spanje is een Nederlandse vertegenwoordiger van het beruchte Colombiaanse Calikartel aangehouden.

Uit onderzoek van de Spaanse politie blijkt dat de Nederlander, die van Colombiaanse afkomst is, het drugskartel vertegenwoordigde in Europa. De man ging voornamelijk over regio Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Bij een actie in de omgeving van Málaga werd de verdachte aangehouden. De man zou betrokken zijn geweest bij het witwassen van zeker zes miljoen euro aan cryptovaluta en grootschalige drugshandel. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Het onderzoek naar de vertegenwoordiger van het Calikartel werd in 2018 gestart toen duidelijk werd dat in de regio rond Málaga een groep actief was die op grote schaal drugs verhandelde. De verdachte zou op een bepaald moment onder druk van de Nederlandse politie naar Marbella zijn gevlucht. Daar woonde hij in een luxe pand.

Bij zijn aanhouding zijn onder meer drie auto’s, dure horloges, 85.000 euro aan contant geld, creditcards, computers en mobieltjes in beslag genomen. De Nederlandse politie heeft ook beslag gelegd op cryptovaluta. Het gaat om bijna 150.000 euro aan bitcoins. De verdachte zit vast en het onderzoek is in volle gang.

PS Beelden van de aanhouding zijn (klik hier) te zien!