Suleiman al-Assad geniet van zijn waterpijp © twitter

Neefje Assad verdacht van doodschieten legerofficier met AK-47 om inhaalactie

Een neefje van de president van Syrië Bashar al-Assad is maandag aangehouden op verdenking van het doodschieten van een hooggeplaatste legerofficier met een AK-47. Het slachtoffer heeft een inhaalmanoeuvre met de dood moeten bekopen.

Suleiman al-Assad wordt beschuldigd van het doodschieten van de hooggeplaatste legerofficier Hassan Sheikh op 6 augustus in de Latakia provincie in Syrië. Suleiman zou het niet hebben kunnen verkroppen dat Sheikh hem inhaalde met de auto. Daarop achtervolgde hij hem, dwong hem te stoppen en schoot hem voor zijn twee kinderen en broer dood met een AK-47.

In eerste instantie is hij niet aangehouden maar na een serie demonstraties dit weekend heeft de regering besloten Suleiman al-Assad op te pakken en in staat van beschuldiging te stellen. De gouverneur van provincie Latakia, Said Khodr al-Salem, heeft in een verklaring gezegd dat Assad als elk andere crimineel behandeld zal worden.

Of dat ook echt zal gebeuren valt nog te bezien, maar het is in ieder geval wel opmerkelijk dat een lid van de oppermachtige Assad familie wordt aangehouden. Het kan er mee te maken hebben dat Suleiman al-Assad nogal gehaat wordt omdat hij zich onuitstaanbaar gedraagt.

Suleiman al-Assad geniet van zijn waterpijp © twitter
Suleiman al-Assad geniet van zijn waterpijp © twitter