Neergeschoten man (21) Amsterdam overleden in ziekenhuis, Team Grootschalige Opsporing start onderzoek

De man die in Amsterdam Zuid werd beschoten is overleden.

Het slachtoffer werd woensdagavond rond 19.05 uur onder vuur genomen op de Kinderdijkstraat in de Rivierenbuurt. De hulpdiensten kregen meldingen binnen van schoten en zijn ter plaatse gegaan. Op straat werd de zwaargewonde man aangetroffen. Hij bleek meerdere keren te zijn geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de 21-jarige man bezweken aan zijn verwondingen.

De politie heeft de plaats delict afgezet en een onderzoek ingesteld. Een Team Grootschalige Opsporing is op de zaak gezet om te achterhalen wat er precies heeft plaatsgevonden. Uit het eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer zich op het moment van het schietincident bij een bankje bevond naast de tennisbanen grenzend aan de Hunzestraat. Hij was in het gezelschap van een groepje anderen. De dader zou volgens getuigen zijn komen aanrennen, opende het vuur op de groep en is daarna weggevlucht, mogelijk in de richting van de Rijnstraat. Het is op dit moment niet duidelijk of de 21-jarige Amsterdammer het doelwit was van de schutter. Of er sprake is van meerdere verdachten wordt onderzocht.

Eerder werd gemeld dat er mogelijk vanuit een auto met een automatisch vuurwapen werd geschoten. Er zouden zeker twintig schoten zijn gelost. Getuigen hebben aan de politie een ander beeld geschetst. Het onderzoek is in volle gang en geen enkele scenario wordt momenteel uitgesloten.