Neergeschoten man Amsterdam betrapte criminelen die twee bommen tegelijk wilden laten ontploffen

De man die vorige week werd neergeschoten bij een avondwinkel in Amsterdam, betrapte twee mannen die gelijktijdig explosieven tot ontploffing wilden brengen.

Volgens Het Parool betrapte de eigenaar van avondwinkel en slijterij Ata Can aan de Osdorper Ban twee mannen die explosieven voor de deur hadden geplaatst. De daders hadden draden waarmee de explosieven gekoppeld waren en wilden deze gelijktijdig tot ontploffing brengen. De avondwinkel en slijterij zitten vijf deuren van elkaar in dezelfde straat.

Terwijl de daders bezig waren kwam de eigenaar de avondwinkel uit. De daders sloegen op de vlucht en de eigenaar heeft de achtervolging ingezet. Hij achterhaalde één van de bommenleggers waarna er een worsteling ontstond. Op een gegeven moment werd het slachtoffer in zijn arm geschoten waarna de twee daders verder zijn gevlucht.

De eigenaar van de avondwinkel en slijterij zou hebben laten weten dat hij de daders heeft herkend en beloofde hun namen aan de politie door te geven. De eigenaar wordt binnenkort door de politie gehoord over de aanslag en daders. Over de toedracht is momenteel nog weinig bekend. Het onderzoek naar de schietpartij en het plaatsen van de explosieven is in volle gang.