© Instagram

Neergeschoten man zelf aangehouden na grote drugsvangst, schutters gevlucht in Audi Q3

De politie heeft een onderzoek gestart naar een schietpartij in Woerden. Het slachtoffer is zelf aangehouden vanwege een drugsvangst.

Bij de hulpdiensten kwam in de nacht van dinsdag op woensdag rond 2.30 uur melding binnen van schoten die werden gehoord aan de Leidsestraatweg. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan en troffen een gewonde man aan. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het ziekenhuis overgebracht en behandeld. Hij verkeert niet in levensgevaar. 

De politie heeft een onderzoek gestart naar het geweld. Hierbij werd de neergeschoten 59-jarige man vanochtend zelf aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Er werd namelijk een grote hoeveelheid verdovende middelen in zijn huis aangetroffen.

Uit gesprekken met getuigen blijkt dat er meerdere personen betrokken zijn bij het incident. Het is niet duidelijk hoeveel van hen hebben geschoten. De schoten zouden buiten de woning zijn gelost. Een zoekactie in de omgeving leverde geen verdachten op.

Het onderzoek naar de schutters wordt voortgezet. De verdachten waren donkergekleed en hadden bivakmutsen op. De daders hebben mogelijk gebruik gemaakt van een Audi Q3 of een soortgelijk voertuig.