Negen aanhoudingen na ‘overval’ op supermarkt in Groningen

De politie heeft in Groningen negen personen aangehouden in verband met een overval op een supermarkt.

Op vrijdagavond kwamen rond 20.15 uur ongeveer tien jongeren op fietsen en bromfietsen naar de hoofdingang van een supermarkt aan de Kerklaan. Vier van hen stapten naar binnen en beginnen te gooien met de winkelmandjes die daar opgestapeld stonden. Ook werd een aantal bloemen dat te koop stond bij de ingang omgegooid.

Een deel van de groep jongeren, bleef buiten de winkel. Vanuit die groep werd zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor in ieder geval twee auto’s werden beschadigd. Een van de jongeren die de winkel was binnengegaan klom over de servicebalie en pakte een aantal pakjes sigaretten. Meteen daarop verlieten de vier jongeren de supermarkt en maakten zich uit de voeten. Er was geen sprake van wapens.

De politie was dichtbij en kon al snel negen personen aanhouden. Dat gebeurde deels op aanwijzen van getuigen. Het ging hierbij om zes minderjarigen, waarvan vier uit de stad Groningen en twee uit Hoogezand, twee 19-jarige mannen uit de stad Groningen en een 44-jarige man uit Hoogezand. Zij zaten vanmorgen nog vast en zullen worden gehoord over hun aandeel in deze zaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.