Het Openbaar Ministerie heeft negen jaar celstraf geëist tegen de 26-jarige Karim El M. voor een bankoverval op 24 mei 2011 in Driebergen. Na de overval stond El M. enige tijd op de Nationale Opsporingslijst alvorens hij werd aangehouden.

Op 24 mei 2011 sloegen twee overvallers toe bij een vestiging van Brinks in Driebergen. Terwijl de ene overvaller binnen druk bezig is met het roven van de bank, wacht zijn handlanger buiten op een scooter en houdt bemoeizuchtige mensen op afstand. Beide mannen waren destijds gewapend.

Toen de overvallers na hun klus op de vlucht sloegen werden ze plotseling aangereden door een auto en openden het vuur op hem. Een kogel miste de bestuurder en ging dwars door een ruit van een woning. Vervolgens probeerden de overvallers autosleutels buit te maken van een toevallige voorbijganger toen dit niet lukte namen ze een verderop geparkeerde auto mee. Die werd later teruggevonden met daarin kleding, schoenen en zelfgemaakte kraaienpoten.

Medeverdachte Yassine A. is door de rechtbank en het gerechtshof veroordeeld tot een straf van negen jaar. Ook is een andere man veroordeeld tot medeplichtigheid aan de overval in Driebergen. Het gaat om de 34-jarige Boutahar A. Zijn DNA zou zijn aangetroffen op de zelfgemaakte kraaienpoten.

Karim El M. werd in juni 2012 aangehouden na bijna een jaar op de vlucht te zijn geweest. Volgens El M. kan hij nooit betrokken zijn geweest bij de bankoverval omdat hij ten tijde van de overval in Marokko zou zijn geweest. Volgens justitie is dit ‘flauwekul’. De documenten die zijn aangevoerd om te bewijzen dat hij toen in Marokko was zijn niet relevant, of oncontroleerbaar of gewoon vervalst.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl