Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Negen jaar cel voor man uit Utrecht die jaren gezin ‘sadistisch en wreed’ martelde

Een man uit Utrecht is veroordeeld tot negen jaar cel voor het op zeer sadistische wijze martelen van zijn gezin.

Volgens de rechtbank terroriseerde de 44-jarige man zijn gezin vanaf 2007. Het ging om ‘excessief, veelvuldig en mensonterend geweld’. Zo werd de vrouw des huizes onder meer gedwongen tot het eten en drinken van de ontlasting van hun kinderen. In juni vorig jaar kwam de zaak aan het rollen toen de vrouw aangifte deed na een steekpartij. De verdachte had haar in haar bovenbeen gestoken.

Het daaropvolgende onderzoek legden een scala aan ‘uitzonderlijke, sadistische en wrede handelingen’ bloot, aldus de rechtbank. Zo heeft de man een nijptang in de tong van zijn vrouw gezet en haar vervolgens langdurig door de woning getrokken. Ook zou hij kokend water over haar borsten hebben gegoten en dwong drie van de vier kinderen om hun eigen moeder te mishandelen.

Het is niet duidelijk geworden of de man aan een psychische stoornis lijdt. Hij weigert iedere medewerking aan een onderzoek inzake zijn mentale gesteldheid. De rechtbank kon zodoende geen tbs opleggen en heeft een straf van negen jaar opgelegd. Dat is een jaar hoger dan door justitie werd geëist.