Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Negen maanden cel voor vader uit Nieuwegein die dochters jarenlang misbruikte

De rechtbank heeft een vader uit Nieuwegein veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden voor het misbruiken van zijn dochters. De incidenten vonden plaats tussen 2005 en 2009.

Het misbruik vond plaats in de woning van de 52-jarige verdachte. De meisjes waren toen tussen de 10 en 14 jaar oud. Het misbruik bestond onder andere uit het betasten, likken en strelen van de slachtoffers. Volgens de rechtbank heeft de vader een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en psychische integriteit van zijn dochters.

De advocaat van de man pleitte voor een taakstraf. De rechtbank is van oordeel dat het misbruik niet onbestraft kan blijven en dat er een gevangenisstraf moet volgen. Dat de man lymfeklierkanker heeft gekregen is geen reden gebleken voor de rechters om geen gevangenisstraf op te leggen. Ook omdat een gevangenisstraf de behandeling niet doorkruist.

De man heeft verklaard dat hij geen reguliere medische behandeling meer volgt, maar dat hij groentesappen drinkt als behandeling van zijn ziekte. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank gekeken naar straffen in vergelijkbare zaken. De rechtbank wijkt daarom af van de eis van de officier van justitie.