Negen uithalers op zoek naar drugs in containers gepakt in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven zijn negen uithalers betrapt die op zoek waren naar drugs in containers.

In de haven zijn negen uithalers aangehouden door de politie en douane in de nacht van donderdag op vrijdag. De mannen, tussen de 16 en 43 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, werden opgepakt op en rondom een terminal in de Waalhaven. De politie meldde vrijdag dat er onderzoek wordt gedaan naar de zaak.

Uithalers zijn personen die in opdracht van drugscriminelen containers openbreken waar drugs in verborgen zitten. Het komt helaas vaak voor dat minderjarigen ook betrokken zijn bij deze criminele praktijken.

De Rotterdamse haven is een belangrijk knooppunt in de internationale drugssmokkel. Het is dan ook goed nieuws dat de politie en douane erin geslaagd zijn om deze uithalers op te pakken. Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat hun precieze rol is geweest en of ze mogelijk deel uitmaken van een grotere criminele organisatie.

De politie en douane hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de bestrijding van drugssmokkel in de Rotterdamse haven. Het is belangrijk dat deze inspanningen worden voortgezet om de veiligheid en integriteit van de haven te waarborgen.