Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Negende verdachte gepakt na gijzeling zware drugsmilieu voor cocaïne in kippenhok

De Belgische politie heeft in verband met een gijzeling gelinkt aan een partij blokken cocaïne in een kippenhok een negende verdachte gepakt.

Het gaat om een langer lopend onderzoek naar een gijzeling in het zware drugsmilieu. Eerder hield de politie al zeven verdachten aan. Het gaat om mannen van tussen de 20 en 44 jaar oud uit Antwerpen en Nederland. Na verder onderzoek zijn nu verdachten nummer acht en negen aangehouden.

Het onderzoek werd in oktober gestart nadat een man van 29 jaar oud werd aangetroffen in een wei aan de Liersebaan in Putte. Het slachtoffer bleek door drie mannen te zijn aangevallen, geboeid en in de kofferbak van zijn eigen auto geduwd. Daarna werd hij meerdere uren tegen zijn wil vastgehouden tot het hem lukte om te ontsnappen.

Tijdens het onderzoek naar de gijzeling kon de recherche een link leggen met de vondst van een partij cocaïne op 20 augustus. Toen werd in een kippenhok op een wei aan de Liersebaan een zak met 20 blokken cocaïne aangetroffen. De politie zocht verder en trof in de omgeving verschillende dozen aan met tientallen blokken erin. De drugs zijn in beslag genomen.