Nep agenten actief die het gemunt hebben op buitenlanders in Nederland

Dinsdag 23 april zijn twee mannen beroofd van hun geld door een persoon die zich voordeed als politieagent. Daarbij werd een geldbedrag buitggemaakt.

Rond 15.45 uur reden een 48-jarige Duitser en een 34-jarige man uit Wit-Rusland in een auto over de Muntweg in Emmeloord. Vervolgens reden zij de oprit van de A6 op. Daar kregen ze een stopteken van een bestuurder van een donkerkleurige Audi. Daar gaven de twee mannen gehoor aan en zetten de auto aan de kant.

De bijrijder van de Audi stapte uit en liep naar de auto van de twee mannen. Hij deed zich voor als politieagent en vertelde dat het om een routinecontrole ging. Hij vroeg de twee mannen om eventueel contant geld in te leveren bij hem zodat hij die kan controleren op echtheid.

Daarop gaven de twee mannen het geld aan de zogenaamde politieagent en die liep naar zijn auto om het geld zogenaamd te controleren. Hij stapte in en vervolgens scheurde de Audi er van door richting de Rijksweg A6 in de richting van Lelystad.

Dit soort berichten bereiken ons steeds vaker de afgelopen tijd. Het lijkt erop dat het steeds gaat om dezelfde buitenlandse mannen die in gebrekkig engels om geld vragen aan buitenlandse bestuurders in Nederland. En nu tot nu toe zijn ze heel succesvol wat ze hebben een flink geldbedrag buitgemaakt.

Bron: Politie