Nepagenten ontvoeren chauffeur en stelen lading

De politie heeft bekendgemaakt dat dinsdag jongstleden een vrachtwagenchauffeur op de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland door nepagenten is ontvoerd en weer vrijgelaten. De  container die hij vervoerde hebben de daders meegenomen.

De chauffeur reed rond 07.30 uur op de N217 toen hij op een bepaalde moment een volgteken kreeg van een donkerkleurige Volvo. De man volgde de Volvo naar de Vrouwe Huisjesweg waar twee mannen gekleed als agent uitstapten.

Eén van de twee ‘agenten’ fouilleerde de man waarna hij hem vroeg plaats te nemen achter in de Volvo. Hij stapte in en al snel werd hem duidelijk dat hij hier niet te maken had met de politie. De Volvo reed vervolgens naar de Achterweg in Mijnsheerenland waar het slachtoffer in de laadruimte van een busje moest overstappen. Na ruim een uur rijden werd hij vrijgelaten.

De vrachtwagen met oplegger werd door onbekenden meegenomen. De oplegger is op 28 oktober op een parkeerterrein aan de Grote Esch in Moordrecht leeg aangetroffen. De trekker werd een dag eerder op een parkeerplaats van Stedin aan de Reedijk in Heienoord teruggevonden. De politie heeft beide in beslag genomen voor nader onderzoek.

De vrachtwagen vervoerde een container met ananassen. Maar hoogstwaarschijnlijk ging het de daders niet om de reguliere lading ananassen maar zat er iets anders in de container. Zoveel moeite wordt niet gedaan om een lading ananassen te stelen.