De Rotterdamse politie heeft na nerveus gedrag van een Albanees een ton aan contanten en een kilogram cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten zagen dinsdagavond een taxi met daarin vijf inzittenden rijden op de Maashaven Oostzijde. De passagiers reageerden nerveus bij het zien van de agenten waarop werd besloten om de taxi een stopteken te geven en de inzittenden te controleren.

Tijdens de controle zagen agenten naast een nogal nerveuze man een tasje liggen. Toen de agent aangaf dat alle passagiers gecontroleerd zouden worden namen de drie mannen op de achterbank de benen.

De man op de bijrijdersstoel, een 25-jarige Albanees, werd gelijk aangehouden. In de auto werd een pakketje met daarin een kilogram cocaïne gevonden en tas met bundels biljetten van 100 euro. In totaal ging het om 70.000 euro. Onder de bestuurdersstoel lag bovendien een vuurwapen.

Bij een onderzoek in de omgeving en een zoektocht naar de gevluchte verdachten vertelde een getuige dat hij had gezien hoe drie mannen een pakketje in het water hadden gegooid. Agenten gingen ter plaatse en zagen in het water nabij het Pincoffsgebouw inderdaad een tasje drijven.

Het tasje werd eruit gevist en daarin werd nog eens 30.000 euro aan 100 euro biljetten gevonden. In totaal is er een bedrag van 100.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. De 25-jarige verdachte zit vast voor onderzoek. De drie gevluchte mannen zijn niet meer gevonden.