Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Neymar niet meer vervolgd vanwege miljoenenfraude bij transfer naar Barcelona

De Braziliaanse profvoetballer Neymar wordt niet meer vervolgd vanwege fraude bij zijn transfer van Santos naar Barcelona.

De zaak is gestart naar aanleiding van een klacht van het investeringsmaatschappij, die 40% van de rechten op Neymar bezat toen hij bij Santos was. Het bedrijf stelt aanzienlijke bedragen te zijn misgelopen omdat de werkelijke waarde van de voetballer doelbewust laag werd geschat.

Neymar zelf heeft alle beschuldigingen ontkend. Zijn beroep bij het Spaanse hooggerechtshof verloor hij in 2017 wat de weg vrijmaakte voor het aankomend proces. Naar verwachting gaan aanklagers in Spanje een celstraf van enkele jaren en een boete van 10 miljoen eisen tegen Neymar, plus een gevangenisstraf van vijf jaar voor Rosell en een boete van 8,4 miljoen euro voor Barcelona.

De aanklagers in Spanje hebben nu besloten om de zaak tegen Neymar te laten vallen. Alle aanklachten zijn per direct ingetrokken. De voetballer kan opgelucht ademhalen en hem hangt geen mega boete en/of gevangenisstraf meer boven het hoofd.