Niet één maar twee keer op dezelfde dag 0 euro buit voor overvaller

De politie heeft zaterdagochtend een 32-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden omdat hij een tankstation én een supermarkt heeft overvallen. De dader maakte niet één maar twee keer 0 euro buit.

De man kwam rond 06.40 uur binnen bij een tankstation aan de Bunschoterstraat in Hoogland en bedreigde een medewerkster. De vrouw hield het hoofd koel en vertelde de gewapende man dat zij werkten met een gesloten geldsysteem en zodoende geen geld kan geven. Daarop verliet de overvaller zonder buit de zaak maar de slimme man meldde wel eerst nog even dat hij dan maar naar een supermarkt in Nieuwland zou gaan. Deze informatie werd direct doorgegeven aan de politie.

Korte tijd later bleek dat de man het echt meende en wandelde hij een supermarkt aan de Zonnewijzer binnen en eiste geld. Dit kreeg hij wéér niet en met enkele pakjes sigaretten verliet hij de zaak. In de omgeving kon de verdachte worden aangehouden door de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.