Nieuwe arrestaties Quote 500 inbrekers

Opnieuw zijn mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zogenaamde, Quote 500-bende. De arrestanten zijn twee mannen uit Nootdorp en Den Haag.

De twee verdachten zijn gisteren aangehouden. De politie is de mannen op het spoor gekomen door dna-sporen die forensische experts op de plaats van een inbraak hadden gevonden.

Het onderzoek naar de inbrekers bende is in oktober gestart nadat een jongen die een uitkering heeft sieraden van enkele tienduizenden euro’s probeerde in te wisselen. In de afgelopen maanden zijn er achttien verdachten aangehouden. Onder hen komen er acht uit de Haagse ‘Spoorwijk’.

Volgens het Openbaar Ministerie gebruikte de ‘bende’ de Quote 500 om te bepalen wie het volgende doelwit zou worden. Minimaal vijftig mensen die op de lijst van de rijkste Nederlanders staan zijn de dupe geworden van de inbrekers, aldus het OM.

De inbraken zouden miljoenen hebben opgeleverd. Bij huiszoekingen zijn acht auto’s, een scooter, vuurwapen, patronen en boksbeugels in beslag genomen. Ook zijn grote sommen contant geld, dure ‘klokkies’ en dure merkkleding gevonden.