Nieuwe verdachte aangehouden in onderzoek liquidatie Breda

In het onderzoek naar de liquidatie van de 60-jarige Peter van der Linde in Breda is een nieuwe verdachte aangehouden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De nieuwe verdachte is een 34-jarige man uit St. Willebrord. Hij is op 8 september al aangehouden maar het nieuws is nu pas bekendgemaakt door het OM.

Eerder werd een 43-jarige man uit Sprundel opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Hij zit al sinds maart vast. De 42-jarige man uit Etten-Leur die in mei werd aangehouden is inmiddels op vrije voeten maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Op vrijdag 6 januari kwam er rond 23.22 uur melding bij de meldkamer dat er schoten zouden zijn gehoord in de omgeving van de Lunetstraat. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en zagen een zwaargewonde man op straat liggen.

De agenten begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek.

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de liquidatie. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.