Nieuwe verdachte aangehouden voor doodschieten Sjaak Groot bij overval in Berkhout

De politie heeft in het onderzoek naar de dodelijke overval in Berkhout op Sjaak Groot, een nieuwe verdachte aangehouden.

Op maandagmiddag 14 juni 2021 werd rond 14.00 uur het slachtoffer dood aangetroffen in zijn woning. Na de vondst werd een onderzoek gestart door een Team Grootschalige Opsporing (TGO). Het slachtoffer bleek te zijn neergeschoten en is bezweken aan zijn verwondingen. Na een uitvoerig opsporingsonderzoek wist het team eerder al meerdere personen aan te houden op verdenking van betrokkenheid. Zij zitten op dit moment nog vast.

Bij verder onderzoek kwam een nieuwe verdachte in beeld. De 29-jarige man uit Opmeer werd vanochtend aangetroffen in een woning in Obdam en aangehouden. Zijn mogelijke rol bij overval wordt onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen.

Aanstaande vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

Het TGO zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.