Maandag is tijdens de voorbereidende zitting tegen twee verdachten inzake de liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, bekendgemaakt dat eerder deze maand een nieuwe verdachte is aangehouden. Het gaat om de 43-jarige Stefan S.

Van de nieuwe verdachte is DNA aangetroffen op een kogelhuls dat werd gevonden in de Audi RS4 die gebruikt werd voor de liquidatie. Ook werd zijn DNA gevonden op een tas waar wapens in hadden gezeten. Stefan S. werd aangehouden na een undercoveractie van de politie.

In verband met de dubbele liquidatie op 29 december 2012, waarbij Youssef Lkhorf en Saïd el Yazidi om het leven kwamen, zitten vier personen vast. De onlangs geliquideerde Derkiaoui van der Meijden alias ‘Pirki’ was ook verdachte in deze zaak. Zijn naam werd al snel na de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt genoemd als mogelijke schutter. Anouar B. en Adil A. worden gezien als hoofdverdachte. Hamza B. zit in Marokko vast voor deze zaak en zal daar worden berecht. De verdachten ontkennen betrokken te zijn geweest bij de dubbele liquidatie op 29 december 2012.