© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Nieuwe verdachte gepakt voor per ongeluk doodschieten meisje (9) bij poging tot liquidatie crimineel

De Britse politie heeft in verband met het doodschieten van een meisje (9) bij een liquidatiepoging op een crimineel, een nieuwe verdachte aangehouden.

Twee weken geleden werd een man beschoten op straat in Liverpool. De schutter probeerde hem te liquideren en schoot meerdere kogels af. Tijdens alle commotie deed een moeder haar voordeur open om te kijken wat er gaande was. Het slachtoffer probeerde daarna de woning binnen te komen terwijl de schutter van dichtbij schoot.

De moeder verzette zich maar de beschoten man wist toch binnen te komen. De moeder en haar dochter, Olivia Pratt-Korbel (9), werden geraakt door rondvliegende kogels. Het meisje raakte zodanig gewond dat ze later is overleden. De moeder raakte lichtgewond en maakt het naar omstandigheden goed.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij. Het blijkt te gaan om bendegeweld. De schutter probeerde de andere man, een rivaliserende bendelid, te liquideren. De politie hield eerder twee verdachten aan die inmiddels op borgtocht vrij zijn. Nu is er een nieuwe verdachte gepakt. Het gaat om een 34-jarige man uit Liverpool. Zijn mogelijke rol wordt onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.