© crime-nieuws.nl

Nieuwe verdachte opgepakt voor aanslagen bij afpersing Rotterdamse ondernemers

De Rotterdamse politie heeft in een onderzoek naar een reeks aanslagen met explosieven en beschietingen, nieuwe verdachten opgepakt. Het gaat om een afpersing van ondernemers.

Het onderzoek draait om twee ondernemers uit de regio Rotterdam die al enige tijd zouden worden afgeperst. Dit heeft geleid tot beschietingen en aanslagen met explosieven op panden gelinkt aan hen. De politie hield eerder al meerdere verdachten aan op verdenking van betrokkenheid. Op donderdagochtend is een nieuwe aanhouding verricht. De verdachte is een 21-jarige Rotterdammer. Hij is inmiddels heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De geweldsincidenten vonden tussen januari en juni van dit jaar plaats. Verschillende woningen en bedrijfspanden in West werden beschoten of bestookt met explosieven. De slachtoffers waren twee ondernemers die onder druk werden gezet om geld te betalen.

In verband met de aanslagen draaiden er twee verschillende onderzoeken bij de politie. Een naar de beschietingen van panden aan de Vierambachtsstraat, de Aelbrechtskade en de 2e Middellandstraat, waarbij twee ondernemers werden afgeperst. De ander naar drie heftige gebeurtenissen die op 5 en 6 februari op korte afstand van elkaar plaatsvonden bij woningen aan de Jan Luykenstraat, het Piet Paaltjensplein en de Jan Kobellstraat.

Twee keer werd er een explosief een woning ingegooid, de derde keer werd een woning meerdere malen beschoten. Door een van de explosieven liep een man zware verwondingen op. Naar aanleiding daarvan werden drie andere woningen voor vier weken bestuurlijk gesloten en de nodige zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.