Nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek gestolen coronavirus GGD-gegevens op Telegram

De politie heeft in het onderzoek rond de diefstal van GGD-gegevens coronavirus, nieuwe verdachten aangehouden. Het totaal staat nu op zes verdachten.

Op vrijdag 22 januari kregen politie en het Openbaar Ministerie (OM) melding van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit hun systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Op 23 januari zijn een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

Na verder onderzoek zijn inmiddels vier nieuwe verdachten aangehouden. Op dinsdag 2 februari is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo. Op donderdag 4 februari volgde de aanhouding van een vijfde verdachte, het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. Op vrijdag 12 februari werd een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden.

Het onderzoek naar de datadiefstal uit de GGD-systemen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden door de recherche niet uitgesloten.