Nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek moordzaak Andy de Heus

De politie heeft in het onderzoek naar de moord op Andy de Heus twee verdachten aangehouden.

In juni 2021 maakte het OM bekend dat de behandeling van het hoger beroep in het onderzoek ‘Andy de Heus’, op verzoek van het OM, door het gerechtshof te ’s-Hertogenbosch, was uitgesteld. De reden voor het uitstel was het doen van aanvullend onderzoek, na aanwijzingen dat behalve de 54 jarige hoofdverdachte uit Sittard, mogelijk nog iemand bij het doden van De Heus betrokken was geweest.

De recherche heeft in de tussentijd onderzoek gedaan naar de aanwijzingen. Dit heeft geleid tot twee aanhoudingen. Het gaat om een 61-jarige vrouw en een 35-jarige man die al vastzat in de gevangenis van Roermond. De vrouw werd eerder in 2016 al aangehouden in deze zaak. Ze is destijds nog niet gedagvaard maar ze is wel altijd verdachte gebleven. Vanwege nieuwe aanwijzingen is zij nu opnieuw aangehouden.

De komende dagen zullen beide personen en eventuele getuigen verhoord worden door de recherche. In belang van het onderzoek en vanwege de beperkingen waarin beide verdachten vastzitten, worden daar op dit moment verder geen mededelingen over gedaan.