Nieuwe verdachten gepakt voor afpersing fruitbedrijf Hedel na onderschepping 400 kilo cocaïne

De politie heeft in een onderzoek naar geweldsincidenten en afpersing van een fruitbedrijf in Hedel, nieuwe verdachten aangehouden.

In 2020 zijn er verschillende incidenten geweest met vuurwerkbommen en brandstichtingen bij adressen die een link hadden met het fruitbedrijf in Hedel. Van al deze incidenten wordt door de recherche nog onderzocht of er ook een daadwerkelijke link is. De politie heeft nu twee nieuwe verdachten, een 21-jarige man uit Bussum en een 16-jarige uit Hilversum, opgepakt.

De 21-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij incidenten met vuurwerkbommen in Rosmalen en Tiel. De politie denkt dat de 16-jarige jongen betrokken was bij een incident met een vuurwerkbom in Kerkdriel. De twee zijn vastgezet en worden nu verder gehoord over hun rol.

In december en januari werden er al zeven verdachten aangehouden. Van hen zitten er nog vijf in voorlopige hechtenis. Het geweld en afpersingen hebben mogelijk te maken met een onderschepte partij cocaïne van 400 kilo. Het bedrijf wordt hiervoor verantwoordelijk gehouden.

Een aantal verdachten stond recent nog voor de rechter in verband met de afpersingen en bedreigingen. De rechtbank heeft hen vrijgesproken. Het onderzoek wordt door de recherche voortgezet.