In het onderzoek naar de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, op 29 december 2012, hebben politie en justitie twee nieuwe verdachten in het vizier. Dit bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting tegen twee andere verdachten in deze zaak. Het tweetal werd kort na de wildwest schietpartij opgepakt en zit sindsdien vast.

De raadslieden, Bénédicte Ficq en Rutger Lonterman, van de twee aangehouden verdachten, de 25-jarige Adil A. en de 33-jarige Anouar B., hebben de rechtbank verzocht om opheffing van het voorarrest. Volgens hen zou justitie niet genoeg bewijs hebben om de twee mannen nog langer vast te houden. Daar was officier van justitie Maaike Bienfait het niet mee eens. Volgens haar zijn er tal van zwaarwegende aanwijzingen die de verdachten linken aan de schietpartij.

In verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt zitten op dit moment een aantal mensen vast. Adil A. en Anouar B. zitten vast in Nederland. Een derde verdachte, Hamza B., is aangehouden in Marokko en zal naar alle waarschijnlijkheid ook daar berecht worden.

Volgens het Parool zijn de twee nieuwe verdachten ene “D. van der M. (34) alias Pirki en N.F. (33) die Noffel wordt genoemd”. De politie zou de twee al enige tijd in beeld hebben. Ze zijn volgens de officier van justitie officieel verdachte maar nog niet aangehouden. Van der M. zit al vast vanwege een eerdere niet gerelateerde veroordeling, aldus Het Parool.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl