Nieuwe verdachten opgepakt in onderzoek in scène gezette overval op gegijzelde pakketbezorgster

De politie heeft in het onderzoek naar de in scène gezette overval op een pakketbezorgster in Heerhugowaard, nieuwe verdachten aangehouden.

Op 7 september belde de 24-jarige pakketbezorgster rond 11.00 uur de politie en vertelde dat ze zojuist was beroofd. Ze zou naar eigen zeggen onder bedreiging zijn meegenomen naar een andere locatie waar haar bus zou zijn leeggehaald. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en in de omgeving tevergeefs gezocht naar verdachte.

Bij verder onderzoek van de recherche ontstond het vermoeden dat het ‘slachtoffer’ mogelijk zelf een rol heeft gespeeld in de beroving. De vrouw uit Medemblik is op 20 september aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering in dienstbetrekking. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit sinds haar aanhouding vast.

De politie heeft nieuwe aanhoudingen verricht en op dinsdag is een 58-jarige man uit Langedijk opgepakt. Een dag later werden een 44-jarige man uit de gemeente Opmeer en een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden. De verdachten zitten vast op verdenking van diefstal in vereniging. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche doet verder onderzoek naar de overval en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.