Bewakingsbeelden van de mishandeling bij de IKEA in Breda. © Politie

No Surrender-lid opgepakt in vliegtuig Schiphol inzake ontvoering en mishandeling bij IKEA

De Koninklijke Marechaussee heeft een 30-jarige lid van motorclub No Surrender aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man uit Hulst wordt verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling en ontvoering van een 36-jarige man bij de IKEA in Breda.

De verdachte is vanochtend aangehouden toen hij in een vliegtuig zat dat onderweg was naar Curaçao. Hij is ter plekke aangehouden en afgevoerd naar een politiebureau. De politie heeft ook twee woningen in Terneuzen en Hulst doorzocht. Eerder meldde zich al een man bij de recherche nadat hij zichzelf had herkend op beelden die getoond werden op televisie.

Op de bewakingsbeelden is te zien dat het slachtoffer overdag benaderd wordt bij de Ikea in Breda door minstens drie mannen en klappen krijgt. Het bleek te gaan om een 36-jarige lid van motorclub No Surrender. Op het moment van de mishandeling was hij president van een chapter van de motorclub.

De BMW X6 waarin twee van de daders naar de Ikea waren gereden is later die avond gecontroleerd in Rijsbergen. Bij de controle trof de politie drie leden van dezelfde motorclub en een hesje van No Surrender aan. De nu opgepakte verdachte is volgens de politie een bekende en lid van motorclub No Surrender.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag weten waarom het slachtoffer zo nodig mishandeld en ontvoerd moest worden. Het slachtoffer zelf weigert iets te zeggen tegen de politie over zijn belagers en de vermeende ontvoering. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is nog zoek naar zeker twee verdachten.

https://youtu.be/In9Kt4QpDbk